Stockholm Comedy Contest: Viktor Klemming!

Den 18-20 augusti har vi årets upplaga av Stockholm Comedy Contest – där letar vi efter Sveriges nästa standupstjärna (läs allt om tävlingen här). Vi har samlat ihop en läcker skara tävlande och det är dags att presentera dem lite närmare. Möt en av deltagarna: Viktor Klemming:

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt? 

– Jag stod på scenen redan som 7 åring, men då framförde jag en rolig rimmande text & kallade det rapp, det fortsatte jag med samt teater.

Sen i högstadiet vågade jag inte hålla på med något sådant. Men i Gymnasiet när det nalkades julshow så testade jag åter igen att “rappa”. Då roastade jag lärare och elever i min rimmande text och när jag vann med det så blev det att man fortsatte! Sen startade vi Youtubekanalen “Filips Äventyr” vars sketchers framgång gav mig självförtroendet att testa på standup!

Man kan väl säga att jag hållit på med riktig standup sen i Mars i år 2016 då jag deltog i Bungy Comedy.

– Vad har du för förebilder inom Standup comedy?

– Min favorit inom ren stand up är 2an i Amerikanska Last Comic Standing, den över 200 kg tunga afroamerikanen Lavell Crawford!

När jag var liten var den roligaste jag visste Jim Carrey men nu skulle jag säga att min idol inom humor är Will Ferrel! I Sverige är mina favoritkomiker Robert Gustavsson & Krister från Stefan & Krister men man är ju bonde också, samt inom ren stand up Özz Nujen.

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest? 

– För jag blev kallad Viktor Klänning hela min uppväxt… Så jag förtjänar lite framgång?

Skämt å sido, jag har en väldig energi, glädje & brinner för det här, jag skriver, övar, uppträder, giggar, konfar, spelar in, regisserar & redigerar sketcher, gör statistroller och tänker konstant humor.

Viktor Klemming SCC

 

Du ser Viktor tävla på torsdagen den 18 augusti.

Välkommen!