Stockholm Comedy Contest: Pamela Taivassalo Wikholm!

Den 18-20 augusti har vi årets upplaga av Stockholm Comedy Contest – där letar vi efter Sveriges nästa standupstjärna (läs allt om tävlingen här). Vi har samlat ihop en läcker skara tävlande och det är dags att presentera dem lite närmare. Möt en av deltagarna: Pamela Taivassalo Wikholm!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

– Redan som liten ville jag stå i centrum och älskade att hitta på teaterstycken och små shower.

Under gymnasietiden var jag med i ett revygäng, en fin tradition i Kronoby, Österbotten, Finland. Vi skrev vårt eget material och hade föreställningar varje januari, en s.k. nyårsrevy. I början av 90-talet började jag jobba som programledare och producent för både radio och tv, i Helsingfors, Stockholm och London. Det var på 90-talet som tanken att jag kanske borde stå upp föddes och jag provade faktiskt på det i Helsingfors. Jag blev t.o.m bokad en gång, men precis innan giget blev jag sjuk och ställde in. Det har grämt mig sedan dess, men jag har inte tagit tag i saken.

En kurs på Norra Brunn blåste liv i stå-upp drömmarna och nu är det dags för mig att ställa mig på scen, bakom mikrofonens trygga sken.

 – Vad har du för förebilder inom standup comedy?

– Mina förebilder inom stand-up är bl.a. Johan Glans, Magnus Betnér, Babben Larsson, Amy Schumer, Ricky Gervais,  Hasse&Tage, Stephen Colbert, Jon Stewart och John Oliver. De viktigaste, gänget som påverkat mig mest, är Monty Python.

 – Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest? 

– När jag på torsdagen äntrar scen är det redan en seger för mig, men visst vore det kul att även vinna rubbet.

SCC Pamela Taivassalo Wikholm

Pamela tävlar på torsdag den 18 augusti!

Välkomna!

 

(foto: Niclas Jensen)