Stockholm Comedy Contest: Martin Johansson!

Den 18-20 augusti har vi årets upplaga av Stockholm Comedy Contest – där letar vi efter Sveriges nästa standupstjärna (läs allt om tävlingen här). Vi har samlat ihop en läcker skara tävlande och det är dags att presentera dem lite närmare. Möt en av deltagarna: Martin Johansson!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

– Jag är allätare inom komik. Skratt och humor har alltid varit en viktig del av mitt liv, men jag har mer varit åskådaren som gärna blev underhållen. Jag har med åren följt med mina vänner inom teater och musik.

Som ung spelade jag fotboll och visst kändes det lockande att få stå på en scen och underhålla en publik, men det var inte det självklara valet. Jag provade på scenen på roliga timmen i mellanstadiet och Luciarevyn i gymnasiet, men vändningen kom 2010 när jag blev övertalad av en vän att vara med i en revy. Det är jag väldigt tacksam för och det var sannerligen en häftig resa. Efter det har jag vågat mig ut på scenen i olika sammanhang.

Hösten 2015 bestämde jag mig iallafall för att prova på standup innan jag fyller 40 år. Det var med en skräckblandad förtjusning eller nja, det vara bara en mental skräckupplevelse. Jag fick ändå blodad tand av att få folk att skratta. Jag uppträder regelbundet i Göteborg och har även hunnit med andra comedyklubbar i landet, bl.a. Stockholm Comedy Club.

– Vad har du för förebilder inom Standup comedy?

– Svårt. Kan jag svara alla? Alltså, under mitt liv har jag sett många bra föreställningar, sketcher och standup. Jag blir inspirerad när en komiker lyckas trollbinda en publik och lyckas få kollektivet att skratta tillsammans. Det är häftigt. Det spelar ingen roll om det är en etablerad eller ny komiker. Det är här och nu och det är skrattmagi.

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest?

– Det skulle såklart vara väldigt roligt om jag vann något som jag brinner för. Jag ger alltid allt på scenen. Jag hoppas att jag skall kunna sprida lite glädje under tiden och att publiken gillar min lite finurliga humor. Må bäste man/kvinna ta hem segern.

SCC Martin Johansson

Martin tävlar på fredag den 19 augusti!

Välkomna!