Stockholm Comedy Contest: Jonas Holmkvist!

Den 18-20 augusti har vi årets upplaga av Stockholm Comedy Contest – där letar vi efter Sveriges nästa standupstjärna (läs allt om tävlingen här). Vi har samlat ihop en läcker skara tävlande och det är dags att presentera dem lite närmare. Möt en av deltagarna: Jonas Holmkvist!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

– Podcast. Allt prat om standup i de poddarna som jag lyssnat mycket på gjorde mig nyfiken. Det tog ett tag innan jag beslutade mig för att testa. Nu har jag kört sedan slutet av 2015 och jag älskar fan standup! 

– Vad har du för förebilder inom standup comedy?

– Gillar Dave Chappelle och Joey Diaz väldigt mycket! Och nästan alla komiker som tar med mig ner i deras mörker och får mig att skratta åt det.

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest? 

– Det hade såklart varit sjukt kul att vinna! Men också för att jag verkligen vill bli bättre. Kör, skriver och tänker standup så mycket jag kan. 

SCC Jonas Holmkvist

Jonas tävlar på fredag den 19 augusti.

Välkomna!