Stockholm Comedy Contest: Ingemar Polqvist!

Den 18-20 augusti har vi årets upplaga av Stockholm Comedy Contest – där letar vi efter Sveriges nästa standupstjärna (läs allt om tävlingen här). Vi har samlat ihop en läcker skara tävlande och det är dags att presentera dem lite närmare. Möt en av deltagarna: Ingemar Polqvist!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

– Stand up intresset började när det började sändas Släng dig i brunnen på tv men trodde väl aldrig att man skulle prova på det själv. Började skriva revy slutet av 90-talet. Stand up kurs 2000 eller 2001 tror jag. Blev mordhotad på scen och lade ner allt i många år så hann aldrig göra någon karriär. Nu är jag bara glad att jag kommit med till tävlingen. 

– Vad har du för förebilder inom Standup comedy?

– Förebild ja som norrbottning måste jag säga Ronny Eriksson men det finns många som är grymt bra. 

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest?

–  Nå in’t ha jag tänkt vinna. Överlever jag är jag nöjd.

SCC Ingemar Polqvist

Ingemar tävlar på fredagen den 19 augusti.

Välkomna!