Stockholm Comedy Contest: Erik Engel!

Den 18-20 augusti har vi årets upplaga av Stockholm Comedy Contest – där letar vi efter Sveriges nästa standupstjärna (läs allt om tävlingen här). Vi har samlat ihop en läcker skara tävlande och det är dags att presentera dem lite närmare. Möt en av deltagarna: Erik Engel!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

– Mitt standupintresse har kommit och gått lite i perioder, men det började med Parlamentet och filmen Funny People, har jag för mig. Det var dock efter att ha sett Bo Burnhams show “what.” som jag bestämde mig för att börja med Stand Up. Jag har hållit på i lite mer än ett år nu.

– Vad har du för förebilder inom Standup comedy?

– Amerikanska förebilder är Bo Burnham och Anthony Jeselnik. Svenska förebilder är: Aron Flam, Ola Söderholm, Messiah Hallberg, Sandra Ilar och Jonas Strandberg.

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest?

– Jag tycker jag borde vinna eftersom att jag har en stark vilja och ett bra driv som jag tror behövs i denna bransch.

SCC Erik Engel

Erik tävlar på torsdag den 18 augusti.

Välkomna!