Stockholm Comedy Contest: Birgita Klepke!

Den 18-20 augusti har vi årets upplaga av Stockholm Comedy Contest – där letar vi efter Sveriges nästa standupstjärna (läs allt om tävlingen här). Vi har samlat ihop en läcker skara tävlande och det är dags att presentera dem lite närmare. Möt en av deltagarna: Birgita Klepke!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt? 

– När jag hittade en stand-up-kurs i Fridhems katalog kände jag: Yes! Ändå det tog åtta år innan jag anmälde mig – och ytterligare två år (och två kurser) innan jag tog steget upp på scenen den 6 december 2015. Inte bara Stockholms äldsta – utan och också mest välutbildade – rookie?

– Vad har du för förebilder inom Standup comedy?

– Svenska förebilder är traditionella komiker som Babben, Ann Westin och Johan Glans – och min personlige lille darling Carl Stanley. Å så Al Pitcher, Elena du Rietz, Anneli Abrahamsson … äsch de är för många… Och då har jag inte ens nämnt giganterna Ellen Degeneres, Ricky Gervais, Eddie Izzard, Linda Lampenius….

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest? 

– Apropå att vinna är det för en gångs skull lika viktigt att tävla som att vinna (ett ädelt påstående som jag naturligtvis kommer att förneka den 18:e). 

Vinner gör den som kvällens publik älskar mest. Det händer här och det händer nu – det är ju det som är så härligt!

Birgitta Klepke SCC

Birgita tävlar på torsdagen den 18 augusti.

Välkomna!