Stockholm Comedy Contest: Anders Sahlman!

Den 18-20 augusti har vi årets upplaga av Stockholm Comedy Contest – där letar vi efter Sveriges nästa standupstjärna (läs allt om tävlingen här). Vi har samlat ihop en läcker skara tävlande och det är dags att presentera dem lite närmare. Möt en av deltagarna: Anders Sahlman!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

– När jag var liten brukade pappa återberätta skämten från Släng dig i brunnen för sina kompisar, men han gick liksom direkt till poängen. Glans och Babben var roligare. Så jag började rätta honom och berätta setupen i efterhand. Oj, vad folk skrattade!

Jag har fått lära mig att man måste ha en gedigen utbildning innan man ger sig in i nåt, så först pluggade jag till civilingenjör, sen gick jag en standupkurs på Norra Brunn i slutet av 2013. Sen dess har jag hållt på.

– Vad har du för förebilder inom Standup comedy?

– En föreläsare i kemisk termodynamik på KTH som hade fått kritik för att hans föreläsningar var för tråkiga. Han ändrade ingenting, utan la istället upp en bild på en åsna då och då för att liva upp det hela.

– Humorförebilder är annars Amy Schumer, French & Saunders, Miranda Hart. Och några män också.

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest?

– Så jag blir ett gott exempel på det som KTH brukar rekrytera studenter med: “Studera till ingenjör, så kan du bli vad som helst sen”. De tar ofta Dolph Lundgren som exempel. Han pluggade kemi. Det gjorde även Lasermannen men han nämns mer sällan.

SCC Anders Sahlman

Anders tävlar på torsdag 18 augusti!

Välkomna!