Stockholm Comedy Contest 2017#1: Gerda Bylund

Efter sommarens stora succé är Stockholm Comedy Contest  tillbaka! Vi kallar den här omgången 2017#1 (hint om att det även blir en 2017 #2) och nu är det dags att presentera våra tävlande!

Möt Gerda Bylund!

-När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

Jag har gillat standup sen jag såg “Släng dig i brunnen” på tv på nittiotalet. Efter en utbrändhet och ett år på Skrivarlinjen, där jag provade Poetry Slam, upptäcktes min komiska ådra. 2007 gick jag en helgkurs i standup och i maj samma år gick jag upp på Gävles nyöppnade standup-klubb GASTA och körde mina första minuter. Folk skrattade, tidningen skrev om mig och jag var helt fast. Jag har regelbundet kört standup sedan dess. 

– Vad är bra standup comedy för dig?

En bra sammansatt kväll med bra komiker som gärna har olika stil. Personligen gillar jag komiker som berättar en historia med en röd tråd och återkopplingar. Inget slår när man skrattat så man knappt får luft.

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest? 

Jag är 56 år, a late bloomer, jag vill visa att det aldrig är försent att leva sin dröm.

Gerda tävlar på fredag 2o/1. Biljetter hittar du här: Stockholm Comedy Contest Semifinal 2

Följ Gerda på Instagram @gerdabylund och på Twitter @GBylund