Stockholm Comedy Contest 2017#1: Daniel Strömberg

Efter sommarens stora succé är Stockholm Comedy Contest  tillbaka! Vi kallar den här omgången 2017#1 (hint om att det även blir en 2017 #2) och nu är det dags att presentera våra tävlande!

Möt Daniel Strömberg!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

Jag har alltid varit intresserad av humor, men på något vänster hade jag helt missat standup. 

Jag har något tidigt minne av att jag skrattade högt åt Johan Glans som skämtade om chockladaskar, men fick upp ögonen ordentligt för standup när jag råkade se Patrice O’neals special “Elephant in the room” på TV. Jag gick därefter in på youtube för att leta mer, och upptäckte att det kryllade av specials därute. 

Så hittade jag Louis CK, Bill Burr osv..

Det är lite mer än ett år sedan jag provade standup för första gången. Erik Axelsson och Kristoffer Appelquist drog igång Bungy Comedy igen efter några års uppehåll. Så jag anmälde mig, satte mig i bilen, och åkte från Sundsvall till Grums för att testa.

– Vad är bra standup comedy för dig?

Är det kul så är det kul!  Behöver inte vara svårare än så.

Personligen tycker jag det är bäst när någon lyckas göra något kul av “svåra” ämnen. De som lyckas med det, att på ett snyggt sätt få en att gapskratta åt saker som egentligen är lite obehagliga att prata om, älskar’t!

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest? 

Ah, en sån arbetsintervjufråga som man kräks lite i munnen efter att ha svarat, “för att jag andas egna initiativ, älskar utmaningar och högt tempo”.

Men… Förhoppningsvis tycker man att jag är rolig. Sen vore det fantastiskt kul att vinna, och få ett litet kvitto på att man är något på spåren.

Min syster kom nyligen in på universitet också. Känns som hon är favorit nu…

Daniel tävlar på fredag 2o/1. Biljetter hittar du här: Stockholm Comedy Contest Semifinal 2

Följ Daniel på Instagram @danielstroemberg och på Twitter @d_stroemberg