Hej Thomas Oredsson!

“The Godfather of Comedy”, Thomas Oredsson gästar oss på lördag 8 oktober. Vi passade på att ta oss en pratstund med honom:

– Du började med standup ur en gedigen teaterkarriär, jag menar Kalle Flygare, Norrbottensteatern, Dramaten, Unga Riks – vad var det som lockade inom standup comedy?

– Stand Up’en lockade med det direkta tilltalet, kravet på absolut närvaro och att det är “nu’et” som gäller. Det är alltid här och nu, inte igår, inte imor’n utan nu. Vi, här och nu!!! Dessutom finns ingen att skylla ifrån sig på, allt är upp till dig själv. Dessutom behöver du inte vänta på några recensioner, skrattar publiken så är det bra.

– På din hemsida skriver du: Ibland blir jag betänksam över den riktning comedyn tycks ta idag. Förvånansvärt många komiker missar det viktigaste, själva grundförutsättningen för Stand Up Comedy: Publiken! Utveckla gärna!

– Publikens roll? Viktigast av allt. Att bekräfta publiken är en förutsättning för en lyckad kväll. Vilka är de? Vem är du i deras ögon. Att skapa förutsättningar för samtal är komikerns ansvar. Comedy är och bör vara en dialog, men det är du som pratar. Om inte du ger publiken anledning att lyssna så dör showen. Det räcker inte att vara rolig, tänk på att ni delar liv, du och publiken.

– Du håller bejublade kurser i Standup Comedy- vad skulle du ge för råd till dem som funderar på att börja med standup?

– Vill du öka din förmåga att kommunicera med din omvärld, då är kurserna ett bra tillfälle att få möjlighet att rota runt i komikens verktygslåda. En femdagarskurs är inte heltäckande, men den ger dig en utmärkt grund för fortsatt egenarbete.

Kom och upplev en legend på Stockholm Comedy Club!

BILJETTER TILL THOMAS OREDSSON