Hej Janne Lindskog!

Visste ni att över 100 olika komiker står på vår scen den här säsongen? Jätteroligt! Ibland tar vi oss tid off stage för att prata lite mer om vad som driver dem, hur de jobbar när de skriver humor och hur det hela började. Dags att lära känna Janne Lindskog lite närmare!

– Du skojar ofta om saker från din vardag, såsom jobbet som lärare och rollen som pappa. Hur mycket sanning ligger i det du pratar om? Utgår du från sanningen och “kryddar” eller är allt sant?

– Jag skojar helst om mig själv. Alla har vi mer eller mindre brister och då jag tillhör de som har mer så har jag en guldgruva att gräva ifrån. Skojar även mycket om Norrland, mina barn, hur det är att vara “varannan-vecka-pappa” och singel och såklart om mitt lärarjobb.

– Du kommer från Skellefteå men bor i Stockholm. Har du upprätt i dina hemtrakter? Är det någon skillnad för en norrlänning att uppträda i Stockholm mot på hemmaplan?

– Är född och uppvuxen i Skellefteå men bott i Stockholm i 7 år nu. Jag har kört rätt mycket stand up i Norrland de senaste åren och insett att det inte är så jättestor skillnad. Jag trodde det skulle bli svårt att skoja om fördomar där uppe men det var snarare tvärtom. De älskade det!

– Du spelar musik. Har du funderat på att kombinera musik och standup – eller kanske redan har gjort det? 

– Det var faktiskt via musiken jag kom in på humorspåret. Som rätt dålig musiker blev det mer och mer humor i låtarna och sedan även sketcher. Höll på med företagsunderhållning flera år innan jag provade på stand up. Något jag verkligen inte ångar då jag känner jag hittat min grej. Det händer fortfarande att jag tar med ett piano på företagsgig och sjunger egenskrivna låtar där jag driver med mig själv, företaget, årstiden eller vad som passar.

– Vilket är ditt livs bästa gig så här långt och varför?

– Svår fråga. Jag är väldigt självkritisk och tycker alltid att jag kan bli bättre men det har funnits gånger då jag känt mig väldigt nöjd också. När jag var headliner på Maffia/Stockholm Comedy senast då det dessutom var publikrekord. Då kände jag hur publiken “åt ur min hand” och att jag styrde, kunde leverera repliker med rätt tajming och slängde in helt oprövat material som även det flög. Det har hänt fler gånger men det var nog den senaste gången jag verkligen njöt på scenen till fullo.

 

Du ser Janne Lindskog hos oss med jämna mellanrum.

Håll utkik i kalendern!