Hej Christer Engqvist!

Du har sett honom ganska ofta hos oss, alltid med intelligent humor och några riktigt vassa skämt i rockärmen. Nu får du tillfälle att komma honom närmare inpå livet. Möt Christer Engqvist!

– Hur föddes ditt standup intresse?

– Jag har spelat i en massa band och varit med i studentspex och skojat inför folk på andra sätt, så scenvana hade jag sedan många år. Standup har nog fascinerat ända sedan jag såg Eddie Murphy och “Släng dig i Brunnen” på tv och tidiga svenska komiker som Lennie Norman, Lasse Eriksson mfl live. Fast det dröjde till långt in på 00-talet tills jag fattade hur man kunde börja själv. Det var Karin Adelsköld som tipsade om Bungy Comedy. Så jag började där hösten 2011, och vann.

– Vem är dina förebilder inom standup Comedy?

– Min största förebild i Sverige är Al Pitcher. Kom och kolla på hans Work in progress på måndagar så förstår du varför. (Bijetter hittar du här, reds. anm)

– Du jobbar på radio, har du krav på att vara rolig där med? Får du mycket inspiration från radion till standup scenen?

– Jag är programledare för det lokala morgonprogrammet i P4 Uppland och har väl egentligen inget krav på mig att vara rolig. Men jag har dett som mål för mig själv att använda humor när vi pratar om nyheter och dagsaktuella ämnen. Jag får väldigt många uppslag till standup i jobbet. Humor och journalistik ligger väldigt nära varandra, det är bara olika sätt att vinkla på. Det är därför dålig journalistik ofta blir bra standup.

P.S. Visste ni att Christer fick Sveriges Radios Språkpris 2014?

Det är alltid ett nöje att ha Christer hos oss! Kom och upplev honom live!