Grattis Janne Westerlund, 45 år!

Stockholm Comedy Clubs grundare, Janne Westerlund, fyller 45 den 1 juli. Vi tog pulsen på denna ständigt aktuella komikermogul!

FullSizeRender-2

Eftersom Janne är riktigt intresserad av sport, började vi med den klassiska frågan:

– Grattis Janne, hur känns det?

– Det känns fantastiskt! Ibland upplever jag mig som 15, men just idag, (när jag precis har kommit hem från Finlandsturné), mer som 65….

– Du har varit aktiv inom standup comedy i över 20 år, och samlat på dig en massa erfarenheter och upplevelser. Vilka är dina tre mest minnesvärda ögonblick så här långt i din karriär?

– Oj, vilken svår fråga! Det första jag tänker på är SKRATTSTOCK-festivalen. Det starkaste minnet där är från 2004 – strålande sol, 29 grader i luften och 3000 i publiken, där jag lyckas byta min t-shirt mot en bh som jag sen körde standup i! Det var jävla tokigt! Det andra är när vi är i New York och uppträder på Dirty Disco med showen “Swedish Kings of Comedy LIVE in New York” (tillsammans med David Batra, Özz Nujen och Jakob Öqvist, red. anm.) Den showen och kvällen går till standup historien! Det tredje måste vara när jag till sist kom på hur min entimmes special skulle vara – dvs. “Världens Roligaste Finskakurs”. Då hittade jag hem till både mina finska och svenska rötter.

– Vad händer hos dig härnäst? 

– I sommar kommer jag att vara i Stockholm och köra shower på måndagar uppe på Fåfängan, för sjätte året i rad. På lördagar kör vi het standup comedy på Södra Sällskapet. Allt i Stockholm Comedy Clubs regi. Men allra först är det SKRATTSTOCK där vi i år kör på engelska! Very funny!

– Hur ska du fira din 45-årsdag? 

– Den kommer jag fira i Radio Stockholm och på Södra Sällskapets nya TIKI-bar. Kom förbi och säg hej!

FullSizeRender-1

FullSizeRender-3