Stockholm Comedy Contest: Robin Grubbström!

Den 18-20 augusti har vi årets upplaga av Stockholm Comedy Contest – där letar vi efter Sveriges nästa standupstjärna (läs allt om tävlingen här). Vi har samlat ihop en läcker skara tävlande och det är dags att presentera dem lite närmare. Möt en av deltagarna: Robin Grubbström!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

– Jag blev intresserad av stand up när jag var runt 16 efter att ha sett Chris Rocks show “Bring the pain” men jag vågade inte försöka själv förrän januari 2014, vilket var nästan 12 år senare. Sedan dess har jag uppträtt periodvis men hoppas på att kunna jobba med humor och komedi på heltid.

– Vad har du för förebilder inom Standup comedy?

– Mina två största förebilder är Patton Oswalt och Dylan Moran. Utöver redan nämnda Chris Rock så inspireras jag även av Sam Kinison, Louis CK, Brian Posehn, Emo Philips, Woody Allen och John Waters.

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest?  

– För att livet är skyldig mig en win vid det här laget.

Robin Grubbstrom SCC

 

Robin tävlar på fredagen den 19 augusti.

Välkomna!