Stockholm Comedy Contest: Niclas Löfgren!

Den 18-20 augusti har vi årets upplaga av Stockholm Comedy Contest – där letar vi efter Sveriges nästa standupstjärna (läs allt om tävlingen här). Vi har samlat ihop en läcker skara tävlande och det är dags att presentera dem lite närmare. Möt en av deltagarna: Niclas Löfgren!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt? Vad har du för förebilder inom Standup comedy? 

– Mitt standup intresse kom från, jag vet inte riktigt… Hade sett klipp på nätet och tänkt att dom där är ju lite roliga. Raw skapade en Youtube kanal och la upp massor av komikers rutiner, så det la ved i brasan men jag vette fan vart glöden kom ifrån…

Så sen kanske 14 års ålder har jag sagt att jag skulle börja med standup, men är ganska dålig på det där med att ta tag i saker, så fyra år senare, alltså maj 2016 orkade jag stå på Bigben. Och på den vägen är det.

En annan stor källa till min kärlek för standup är Podcasten TSKNAS med Petter Bristav, Soran Ismail och Aron Flam. Och framför allt Aron har varit en betydligt stor inspiration och förebild i humorn för mig. Sen diggar jag ju komiker som Glans och Betnér med det är inte lika coolt att säga.

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest?

– Varför inte?

Vet helt ärligt inte, folk brukar skratta när jag står på scenen. Har för mig att det är en betydande faktor inom standup.

Sen borde jag vinna för jag vill det, tycker ni kan visa hänsyn till det och låta mig vinna.

Men oavsett vad, tack så hemskt mycket för att jag får vara med. Det betyder oerhört mycket!

SCC Niclas Lofgren

Niclas tävlar på torsdagen den 18 augusti.

Välkomna!