Stockholm Comedy Contest: Malin Appeltofft!

Den 18-20 augusti har vi årets upplaga av Stockholm Comedy Contest – där letar vi efter Sveriges nästa standupstjärna (läs allt om tävlingen här). Vi har samlat ihop en läcker skara tävlande och det är dags att presentera dem lite närmare. Möt en av deltagarna: Malin Appeltofft.

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

– Jag började med standup 2008. Då hade jag egentligen inget riktigt seriöst intresse för standup men jag hade scenvana från teater och musik. Så jag ville testa något nytt och gick en nybörjarkurs i standup på Fridhems folkhögskola, fick blodad tand efter första giget på Big Ben i sept 2008 och sen ville jag giga och utvecklas inom genren.

Jag har alltid försökt få folk att vara glada och skratta. När jag såg Nisse Landgren och Johan Norbergs spelning på Maximteatern 1998/1999 och de hade så roligt mellansnack så att publiken vred sig av skratt mellan låtarna kände jag att ett sådant jobb vill jag ha när jag blir stor.

Men standup fanns knappt i Sverige då.

– Vad har du för förebilder inom Standup comedy?

– Det finns många bra komiker i Sverige. Självklart är de största som Babben, Ann Westin, Johan Glans, Özz Nujen och Måns Möller, Magnus Betnér, Kristoffer Appelquist och Henrik Schyffert förebilder. Al Pitcher är en favorit men den jag tycker är roligast på scen just nu är Patrik Larsson. Han har så rolig kontakt med publiken och kul publiksnack. Han har också rolig utstrålning och härlig självironi.

Any Schumer och Rosanne Barr är två amerikanska förebilder!!! Och alla komiker som har barn och ändå klarar att hålla igång en standupkarriär är förebilder och ska ha guldmedalj! Som jag själv tex!

Men mina främsta förebilder är Charlie Chaplin, French & Saunders och Melissa Mc Carthy och Absolutely Fabolous!

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest?  

– Sverige är moget för mig nu!

Och jag behöver en spark i baken!

SCC Malin Appeltofft

Malin tävlar på fredagen den 19 augusti.

Välkomna!