Stockholm Comedy Contest: Jonatan Brynielsson!

Den 18-20 augusti har vi årets upplaga av Stockholm Comedy Contest – där letar vi efter Sveriges nästa standupstjärna (läs allt om tävlingen här). Vi har samlat ihop en läcker skara tävlande och det är dags att presentera dem lite närmare. Möt en av deltagarna: Jonatan Brynielsson!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

– Intresset för humor föddes i unga år med tv-program som Parlamentet och Time Out, och självklart Stockholm Live, som för mig var vägen in mot just ren standup.

Jag har hållit på sedan sommaren 2014 då jag gick både nybörjar och fortsättningskurs i standup hos Martin Svensson på Fridhems Folkhögskola. Officiella debuten gjordes på bortaplan i Göteborg i Augusti samma år, och jag kom även kort efter med i gänget som driver Skratta med Käften Comedy Club i Sundsvall som jag sedan dess “varit med” och drivit.

– Vad har du för förebilder inom standup comedy?

– Svårt att nämna några förebilder rent utifrån vad jag gör och säger på scenen. 

Magnus Betnér var en av mina första favoriter inom standup och väl egentligen den som fick mig att vilja hålla på med det själv, och på senare år har även Kristoffer Appelquist kommit att bli en stor idol.

Förutom nämnda är t.ex Fredrik Andersson, Nour El-Refai, André Wickström, Nisse Hallberg, Jesper Rönndahl och Henrik Elmér stora favoriter. 

Dessutom är en av dom roligaste jag vet komikern och vissångaren Ola Aurell.

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest? 

– Förhoppningsvis för att mina skämt står ut från mängden, men annars för att jag är så oemotståndligt bedårande söt kanske. 

SCC Jonatan Brynielsson

Jonatan tävlar på fredag den 19 augusti.

Välkomna!