Stockholm Comedy Contest: Joaquim Nicander!

Den 18-20 augusti har vi årets upplaga av Stockholm Comedy Contest – där letar vi efter Sveriges nästa standupstjärna (läs allt om tävlingen här). Vi har samlat ihop en läcker skara tävlande och det är dags att presentera dem lite närmare. Möt en av deltagarna: Joaquim Nicander!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

– Mitt intresse för humor och standup går långt tillbaka, men dom senaste åren har det bara ökat. Varit med i ”SM i Ordvits”, humorns mindre uppskattade och fula lillebror, har lovat mig själv att inte köra ordvitsar den 19:e, men det är frestande….

Att jag själv skulle stå på en standup-scen har nog bara varit en fantasi men så en kväll i våras bara stod jag där inför en glad publik..

Jag har nu endast varit uppe på scen ett litet antal gånger. Det är svårt att finna tillfälle när man är ny men det är bara att kämpa på. Kört på MACK i Malmö och några andra ställen. Älskar det och det kommer förhoppningsvis blir många fler gånger framöver.

– Vad har du för förebilder inom standup comedy?

– Det finns så enormt många som är duktiga idag, jag är ganska lugn av mig på scen så jag imponeras mycket av artister som har mycket energi, blir lite avundsjuk på det…. *skrattar* som Al Pitcher bla

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest?

– Jag är en förvirrad skåning som ska prova lyckan i vår stora huvudstad, det känns lite som en saga och vem gillar inte en saga med ett lyckligt slut?

SCC Joaquim Nicander

 

Joaquim tävlar på fredag den 19 augusti!

Välkomna!