Stockholm Comedy Contest 2017#1: Sven Holmberg

Efter sommarens stora succé är Stockholm Comedy Contest  tillbaka! Vi kallar den här omgången 2017#1 (hint om att det även blir en 2017 #2) och nu är det dags att presentera våra tävlande!

Möt Sven Holmberg!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

Har uppträtt ett fåtal gånger för 6-7 år sedan. Sedan dess ingenting alls. Intresset för humor generellt har dock funnits sedan ett tiotal år tillbaka. 

– Vad är bra standup comedy för dig?

Standup som jag skrattar åt. Jag skrattar åt träffande och smart humor. Tycker om igenkänningsfaktor men jag vill också ha någon form av insikt. Samtidigt som jag vill lära mig någonting om livet vill jag reducera livet till en så banal nivå att jag kan lämna lokalen med en känsla av att ingenting spelar någon roll. 

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest? 

Jag tror inte att jag ska vinna. Jag kanske ska komma tvåa eller sist. Antingen ska jag få smutta på segerns sötma genom en andraplats eller ska jag bli fullkomligt utplånad så att hela min livsgärning därefter handlar om en komisk revansch. 

Sven tävlar på fredag 2o/1. Biljetter hittar du här: Stockholm Comedy Contest Semifinal 2