Stockholm Comedy Contest 2017#1: Oliver Dagnå

Efter sommarens stora succé är Stockholm Comedy Contest  tillbaka! Vi kallar den här omgången 2017#1 (hint om att det även blir en 2017 #2) och nu är det dags att presentera våra tävlande!

Möt Oliver Dagnå!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

Minns inte exakt när intresset för Stand Up föddes men ända sedan yngre tonåren har jag varit ett stort fan av Jon Stewart, Louis CK, Bill Burr, m.fl. Bland svenska komiker är Aron Flam den som inspirerat mig mest. Jag hade funderat på att börja med Stand Up i flera år innan det slutligen var efter att ha lyssnat på Joe Rogans podcast och diskussioner mellan honom och andra komiker som inspirerade mig till att i februari 2016 göra min debut på Big Ben i Stockholm. När Stockholm Comedy Contest går av stapeln är det alltså närmare ett år sedan min Stand Up-debut.

– Vad är bra standup comedy för dig?

Bra Stand Up för mig ska gärna sticka lite i ögonen och vara provokativ. Älskar komiker som Bill Burr, Doug Stanhope och Anthony Jeselnik som får en att skratta på ställen man inte trodde. Är också väldigt förtjust i roasts och politisk satir. Ordvitsar kan dra åt helvete.

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest? 

Jag har många dåliga sidor, men folk som gillar mig – både privat och som komiker – brukar göra det för min provokativa stil och spjuveraktiga leende (förutom min mamma som gillar mig TROTS min provokativa stil och spjuveraktiga leende). Sverige behöver fler roliga provokatörer, därför borde jag vinna Stockholm Comedy Contest!

Oliver tävlar på torsdag 19/1. Biljetter hittar du här: Stockholm Comedy Contest Semifinal 1

Följ Oliver på Instagram @eldoliver