Stockholm Comedy Contest 2017#1: Jörgen Smedengren

Efter sommarens stora succé är Stockholm Comedy Contest  tillbaka! Vi kallar den här omgången 2017#1 (hint om att det även blir en 2017 #2) och nu är det dags att presentera våra tävlande!

Möt Jörgen Smedengren!

– När föddes ditt standupintresse och hur länge har du uppträtt?

Jag har varit intresserad av stand up sedan  jag såg “släng dig i brunnen” för första gången elva eller tolv år gammal. Jag har vårdat mitt intresse för stand up och sett allt av George Carlin, Louis CK och en massa svenskar. Det dröjde till ifjol innan jag stod på en stand up scen för första gången men nu känns det som att jag har hittat hem.

– Vad är bra standup comedy för dig?

Det är något som får mig att skratta ohämmat  och som möjligtvis i förlängningen får mig att tänka och se på saker på ett nytt sätt, skrattet kommer dock alltid först.

– Varför ska just du vinna Stockholm Comedy Contest? 

Idag jobbar jag som lärare och drar på tok för många halvfärdiga skämt i min undervisning, jag satsar på att lyckas som stand up komiker… För barnens skull. Jag borde vinna”för barnens skull” blir väl det korta svaret på den frågan.

Jörgen tävlar på fredag 2o/1. Biljetter hittar du här: Stockholm Comedy Contest Semifinal 2

Följ Jörgen på Instagram @smedengren och på Twitter @smedengren

Foto: Jonatan Stalhos