Hej Gussy Löwenhielm!

Gussy Löwenhielm är en av våra mest spännande komiker! Förutom att varje gång leverera riktigt bra scenmaterial är han aktuell med sin fjärde bok – och den förste att ha en bokrelease på Stockholm Comedy Club (21 september, skriv in i kalendern!!) Det är vi jätteglada för! Vi fick en pratstund med denna mångfacetterade ordkonstnär!

– Hur skulle du beskriva din humor?

– Jag vill gärna se min humor som något klurig. Jag skriver helst skämt som lämnar plats åt eftertanke, men som alltid är ämnade att underhålla. Ordvitsar kanske vissa skulle kalla dem, jag ser dem som oneliners med en botten.

– Hur skiljer sig din nya bok mot dina tidigare böcker?

– Min nya bok, Jag Är Ensam Om Att Känna Att Vi Är Två Här, har ett budskap. Jag vill få folk, hur pretentiöst det än må låta, att förenas genom humorn. Sätta ensamhet och utanförskap i fokus och på riktigt slå ett slag för att delad glädje är dubbel glädje. Dessutom är det min mest renodlade bok. Jag har skrivit och fotat allt själv och inte tummat på konceptet det minsta. I min första bok gjorde jag research på vilka skämt som funkade bäst och då blev det en betydligt spretigare bok.

– Skiljer du på material från dina böcker och det du gör på scenen?

– Nä, egentligen inte. Jag kör flera skämt från mina böcker på scenen, men det går ju i vågor. Just nu kör jag nog rätt mycket material från min senaste bok eftersom det ligger helt i linje med min scenpersona. Lite nervös, självutvecklande och på gränsen till svartkomik ibland.

– Så du skiljer på dig själv och på personen på scen?

– Nja, egentligen inte. Den Gussy på scenen är kanske lite mer ärlig, men framförallt är han lite eftertänksam och inte lika impulsiv som jag är. Fast när man står på scen är man ju rätt impulsiv. Äh, jag vet inte, vi är kanske i stort sett samma person. Nu kanske du förstår varför jag tycker det är så kul att skämta om identitetskriser.

– Vad skriver du helst?

– Alltså, jag älskar böcker. Men de har ju fått benhård konkurrens eftersom man kan få minst lika mycket skratt gratis på youtube. Dessutom så har mänskligheten tydligen börjat skratta mindre. Vi har blivit kräsnare. Och då är det ändå ännu mer populärt att gå och se comedy live. Det är en märklig tid vi lever i. Men humorböcker har alltid fångat mitt intresse. Fast radio är ju ett fantastiskt forum. Jag gjorde fyra program för P3 med titeln Fel Forum som handlade om att inte hitta sin målgrupp. Det är bland det bästa jag har skrivit, utöver min nya bok förstås.

Läs mer om Gussys böcker här (länk)…

… och välkommen på bokrelease 21/9!

Ensam_Omslag